Qui som?

Principal
Qui som?
Novetats
Enllaços
C.Comarques

EA3AE Leandre Guitó i Guitó
EA3BB Pau Prat i Parella
EA3DHQ Joaquim Cisneros i Vilella
EA3DXR Toni Planas i Vilà
EA3EFC Joan Prat i Canellas
EB3RI Lluïsa Lladó i Oliveras
EB3DGV Josep Vilaseca i Tua

El RÀDIO CLUB AURO és una associació local de radioafeccionats fundada a la Vila de Santpedor l’any 1980.

El mot Auro bé del nom originari de Santpedor (Sant Pere d’Or, en llatí Auro) per la seva església romànica dedicada a Sant Pere, situada a la vora del Riu d’Or. L’emblema, un tabal guarnit amb dipol, és en memòria del fill il·lustre de la Vila n’Isidre Llussà i Casanovas, mes conegut pel Timbaler del Bruc, heroi de la Guerra del Francès. Sens dubte el tabal fou una de les eines mes antigues de "comunicació inalàmbrica".

D’ençà de la seva creació ha participat en diverses activitats per a promoure i divulgar la Radioafecció, bàsicament a Santpedor, organitzant 2 Mostres de la Ràdio i participant en diverses edicions de la Fira de Sant Miquel (Setembre). També ha fet diversos cursets a les escoles locals.

Anualment, d’ençà 1.988, durant el mes de novembre, organitza una Trobada de radioafeccionats que inclou conferències i demostracions sobre les diverses modalitats en el món de la radioafecció.

D’entre els seus membres sorgí el nucli fundador de RÀDIO SANTPEDOR (Emissora Municipal).

Col·labora activament (suport material i humà) amb el Grup de Voluntaris de Santpedor de l’AGRUPACIÓ DE DEFENSA FORESTAL Nº5 (Defensors del Bosc) tenint cura de les comunicacions.

Donem suport a la marxa anual Berga-Santpedor del Grup Excursionista 2 x 2.

Ens dediquem sobretot a les bandes de V-U-SHF: participació regular en Concursos i/o expedicions, muntatges d’estacions MS, EME, satèl·lit...

També és notable l’activitat en Comunicacions Digitals: durant dos anys la nostra estació fou l’encarregada per a EA del servei SATGATE (missatgeria via satèl·lit). Ha mantingut d’ençà l’any 88 una BBS (bústia) de radiopaquet donant servei a les comarques del Bages, Berguedà, Solsonès i l' Anoia. 

Hem estat el promotors de programes per a logs de concursos. Primer fou el TCC (EA3EZG/EB1CBD). Ara disposem del VUContest (EA3EZG) patrocinat pel R.C. AURO, juntament amb la U.R.C.  

Però pel que és mes conegut el RÀDIO CLUB AURO és pel CONCURS COMARQUES CATALANES que organitza d’ençà l’any 88 així com pel TROFEU COMARQUES CATALANES.